10.05.2024

Два українські фільми будут представлені у Празі на міжнародному фестивалі документальних фільмів «Один світ»

Два українські фільми будут представлені у Празі на міжнародному фестивалі документальних фільмів «Один світ»

У Празі розпочав свою роботу міжнародний фестиваль документальних фільмів «Один світ», що присвячений проблематиці прав людини.

Цей захід вже став традиційним і відомим у кінематографічному світі, зокрема серед тих, хто цікавиться питаннями соціальної справедливості та прав людини.

У цьому році програма фестивалю включає 96 стрічок, серед яких особливе місце займають два українських фільми. Перший з них – «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова, який був нагороджений першим в історії українського кінематографа «Оскаром». Цей фільм вразив глядачів своєю автентичністю та важливістю проблем, які він підносить.

Другий український фільм – «Трішки чужа», режисеркою якого є Світлана Ліщинська. Ця стрічка розповідає про еволюцію стосунків трьох поколінь однієї родини, які жили разом в різних епохах і країнах. Фільм показує, як сім’я пережила важкі часи та трагічні події російсько-української війни.

Міжнародний фестиваль документальних фільмів «Один світ» заслужено вважається одним з найбільш авторитетних подій у сфері прав людини та кіно. Тут представлені роботи режисерів з усього світу, які сміливо розповідають про проблеми сучасного суспільства та захист прав людини.

Цього року український фільм «20 днів у Маріуполі» відкриє фестиваль у Празі, привертаючи увагу глядачів до важливих тем та проблем, які є актуальними для нашого суспільства.

Стрічки фестивалю будуть доступні для перегляду у 48 містах Чехії з 20 березня по 21 квітня цього року. Таким чином, всі бажаючі матимуть можливість долучитися до обговорення важливих тем та побачити найцікавіші документальні фільми сучасності.

Фото: Радіо Свобода