20.05.2024

Невгамовний Ван Дамм занурюється в “Темряву людини” і закінчує роботу над своїм другим власним фільмом

Невгамовний Ван Дамм занурюється в “Темряву людини” і закінчує роботу над своїм другим власним фільмом

21 травня на цифрових платформах відбудеться прем’єра бойовика «Темрява людини» (Darkness of Man) головну роль в якому виконав колишній “містер мускул” Жан-Клод Ван Дамм.

63-річний Ван Дамм грає оперативника Інтерполу Рассел Гетч, який через перебіг обставин виявився єдиним, хто може захистити Джейдена – сина вбитого інформатора та його дідуся від групи безжальних банд у тотальній війні за територію. Судячи з трейлеру це буде типовий бойовик категорії Б, але при цьому в нього якимось чином вдалося заманити досить відомих, хоча і постарілих акторів. Компанію Ван Даму зокрема складуть Крістанна Локен, яка у ролі термінатора T-X у третьому “Термінаторі” непогано відгамселила самого Шварценеггера, та Шеннен Догерті, відома за роллю Прю Голівелл у культовому серіалі “Зачаровані”.

Треба зазначити, що в останній раз Ван Дамм з’являвся на екрані у 2021 році у досить непоганому комедійному бойовику “Останній найманець”, який частково знімався у Києві. Тоді не обійшлося без маленьких курйозів. Дія відбувається в Парижі, а на вулиці можна було помітити українські дорожні знаки і легковпізнавану вивіску ПриватБанку.

Кадр з фільму “Останній найманець”

Також маємо надію, що в цьому році ми нарешті побачимо багатостраждальну кінострічку “Френчі”, зрежисовану і спродюсовану Ван Даммом за власним сценарієм, яка стане його другою режисерською роботою після фільму про бойові мистецтва “У пошуках пригод” (1996). Роботу над цим фільмом було розпочато ще 15 років тому і ось нарешті є надія, що він таки вийде на екрани. Знімальний період проходив здебільшого в Таїланді у  2008 році, а також додатково в Болгарії у 2012 році і окремі сцени рознімалися в неназваному місці 2020 року.

Рекламний постер майбутнього фільму Ван Дамма “Френчі”

Фільм розкаже історія ветерана війни і колишнього найманця Френчі (звісно, що таку гарну роль Ван Дамм залишив для себе), який нині переховується в Східній Азії і працює таксистом. Можливо він би так і дожив спокійно до самої старості, та як це буває часто, поява на сцені гарної жінки, приводить до непередбачуваних наслідків… До речі цю красуню грає іспанська актриса Клаудія Бассольс, яка у 2010 році,  була визнана найсексуальнішою жінкою Іспанії за версією журналу “Esquire”.