20.05.2024

Знаменита акторка Ізабель Юппер очолила журі Венеційського кінофестивалю 2024

Знаменита акторка Ізабель Юппер очолила журі Венеційського кінофестивалю 2024

Французька акторка Ізабель Юппер очолить міжнародне журі 81-го Венеційського кінофестивалю, який триватиме з 28 серпня по 7 вересня.

Цю новину оголосив оргкомітет кінофестивалю.

Рішення про її призначення було ухвалено на засіданні директорів Венеційської бієнале, які схвалили рекомендації директора фестивалю Альберто Барбери.

“Ізабель Юппер – надзвичайна акторка, вона відома своєю вимогливістю, допитливістю та великодушністю. Муза багатьох визначних режисерів, вона завжди рада була співпрацювати з молодими або маловідомими творцями, які бачили в ній ідеальну інтерпретаторку своїх історій”, – зазначив Барбери.

Сама акторка висловила своє задоволення з приводу цього призначення, підкресливши, що у неї з фестивалем довга та прекрасна історія.

У складі журі має з’явитися не більше дев’яти визнаних міжнародних особистостей у галузі кіно та культури з різних країн. Їм доручено вручати престижні нагороди, такі як “Золотий лев”, “Срібний лев”, спеціальні призи від журі та інші відзнаки.

Щодо Ізабель Юппер, вона вже двічі ставала лауреаткою “Кубка Вольпі” Венеційського кінофестивалю за найкращу жіночу роль: спочатку за фільм “Жіноча справа” у 1988 році, а потім за “Церемонію” у 1995 році — обидва фільми режисера Клода Шаброля. Вона співпрацювала з Шабролєм у восьми стрічках. Її визнали найкращою акторкою у 1978 році за роль у фільмі “Віолетта”, також вона була нагороджена на Каннському кінофестивалі у 2001 році за виступ у фільмі “Піаністка” Міхаеля Ганеке. У 2017 році вона отримала “Оскар” за роль у стрічці “Вона” Поля Верговена.