20.05.2024

Міністерство культури та інформполітики можуть скоротити

Міністерство культури та інформполітики можуть скоротити

Кабмин може скоротити Міністерство культури та інформаційної політики, а також Міністерство молоді та спорту. Про це повідомляє Hromadske, посилаючись на свої джерела у фракції “Слуга Народу”.

Вказуючи на ймовірність скорочення цих двох відомств, співрозмовник видання зокрема вказує на той факт, що наразі міністерства не мають очільників. Також джерело додало, що Мінагрополітики можуть злити з Мінекономіки.

Тим часом джерело hromadske в “Голосі” вказує, що ніякого скорочення не буде. А співрозмовник з «Європейської Солідарності» зазначає, що це питання наразі ще не обговорюється серед депутатів.

Нагадаємо, 4 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль завив на пресконференції, що кількість міністерств в українському уряді хочуть скоротити на третину.

Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців. Ми вже почали це робити. І в цьому році скорочено 20 тисяч державних вакансій.

Прем’єр-міністр також повідомив, що в уряді працюють над створенням “потужного центру уряду”. Саме у цьому центрі мають зосередитися всі допоміжні адміністративні функції: відповідна юридична підтримка, робота Кабміну у кадровій, бухгалтерсько-фінансовій сфері.