20.05.2024

Кам’янчанка серед переможців Всеукраїнського конкурсу талантів

Кам’янчанка серед переможців Всеукраїнського конкурсу талантів

Дві учениці з Дніпропетровської області вибороли перемогу на Всеукраїнському конкурсі творчості, серед яких дівчина з Кам’янського.

Конкурс присвячений Шевченківським дням. Роботи були представлені у двох номінаціях – образотворче та декоративно-прикладне мистецтво.

Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Загалом до конкурсу долучилися понад 600 дітей з Дніпропетровщини. Спочатку відбирали учасників у школах. Далі – в містах, громадах, області. 10 кращих робіт відправили до столиці. І вже там визначали переможців», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій ОВА Наталія Першина.

Від Дніпропетровщини переможницями стали школярки з Кам’янського та Новомосковського районів. Серед них – 17-річна Катерина Баглай з роботою «Пісня козака».

“Я малювала картину десь два тижні. Обрала гуаш й техніку кубізм. Робота виконана в яскравих відтінках. Козак – моя асоціація з Тарасом Шевченком. І те, що він грає на кобзі – це теж символічно”, – розповіла переможниця.

У підготовці юної мисткині допомагав викладач з художньої школи.

“Я підтримав ідею та ескіз, вніс свої корективи. Разом обирали, в якій техніці краще працювати та якими матеріали. Далі картину учениця малювала сама”, – поділився викладач Кам’янської художньої школи Олександр Щусь.

Цей щорічний всеукраїнський конкурс сприяє популяризації творчої спадщини Тараса Шевченка, надаючи молодим талановитим учасникам можливість виразити свою любов і повагу до великого українського поета через різноманітні види мистецтва.