21.05.2024

Елтон Джон і Принц Гаррі подали позов проти медіа через прослуховування

Елтон Джон і Принц Гаррі подали позов проти медіа через прослуховування

Принц Гаррі, артист Елтон Джон, та акторки Елізабет Герлі та Сейді Фрост звернулися до Високого суду Лондона з колективним позовом проти видавця медіа Daily Mail та Mail on Sunday. Ця справа розкрила імена редакторів та журналістів, що стали об’єктом звинувачень.

Як повідомляє Reuters, герцог Сассекський вирішив підтримати інших знаменитостей у їхньому позові проти Associated Newspapers, яка володіє Daily Mail і Mail on Sunday, з приводу перехоплення голосових повідомлень близько 30 років тому. Принц Гаррі та інші звинувачують 70 нинішніх і колишніх працівників Associated Newspapers у незаконному зборі інформації.

Associated Newspapers відкидає всі звинувачення, в тому числі щодо прослуховування телефонів чи будь-яких інших форм незаконного отримання інформації. Компанія називає ці звинувачення “образою” для своїх журналістів та стверджує, що їхні матеріали базуються на законних джерелах.

Принц Гаррі став ключовим свідком у судовому процесі, ставши першим членом королівської сім’ї, який виступив на лаві свідків протягом 130 років. Він вимагав компенсації в розмірі 440 000 фунтів стерлінгів за завдані йому збитки.

Цей процес, ймовірно, триватиме чотири дні, після чого суддя прийме рішення щодо подальшого розгляду позову. Представник принца Гаррі зазначив, що він має намір залишатися в Лондоні до завершення попередніх слухань.