30.04.2024

В музеї історії Кам’янського відкрилась художня виставка “Весняні етюди”

В музеї історії Кам’янського відкрилась художня виставка “Весняні етюди”

Сьогодні, 10 квітня, у стінах музею історії міста Кам’янське відкрилась художня виставка “Весняні етюди”, яка дарує глядачам можливість зануритися в світ мистецтва та відчути дух весняного пробудження через очі художників.

Про це повідомляє ktoday.com.ua.

Художники подарували присутнім подорож у світ кольору та форм, де живопис, графіка та декоративно-ужиткове мистецтво переплітаються в творах, які підписані ім’ями 15 талановитих авторів, відомих не лише в межах нашого міста.

Картини талановитих авторів, таких як Іван Харітонов, Алла Михальчук, Тетяна Бахмат, Ганна Яшина та інші митці розкривали скарби свого внутрішнього світу, який представили на полотні.

Олена Фіжбен, яка відчула потяг до творчості після повномасштабного вторгнення, своїм прикладом підкреслила важливість мистецтва як засобу самовираження та знаходження сенсу у житті.

“Для мене мистецтво не лише форма вираження, але й сенс життя. Воно може бути засобом зцілення, який допомагає знайти внутрішню силу та гармонію в складних життєвих ситуаціях.”, – сказала художниця Олена Фішбейн.

Презентацію картин на виставці здійснила Марина Чекащенко, завідувачка відділу науково-виставкової роботи, яка  вдало підкреслила кожен твір як унікальний витвір мистецтва та окрему історію.

“Виставка “Весняні етюди” нараховує більше п’ятидесяти картин. І це не лише мистецький захід, а справжня подорож у світ краси і емоцій художників, яка надихає кожного, навіть того, хто не пише картини”, – сказала Марина Черкащенко.

Відвідувачі також мали змогу почути розповіді від самого джерела – художників, які поділилися своїми історіями та мотивацією до творчості.

Більшість полотен на виставці присвячені природі, де перед поціновувачами розкривається панорама, що вражає своєю неповторною красою. Вишукана гра світла і тіні додає глибини, створюючи різноманітні відтінки. У картинах природи відчувається спокій та гармонія, які сповивають душу глядача, віддаючи справжню красу та велич природи.

Виставка “Весняні етюди” стала справжнім дарунком для любителів мистецтва, запрошуючи кожного відвідувача надихнутись прекрасним.