11.05.2024

Українська письменниця Наталія Матолінець відтепер членкиня шведського PEN

Українська письменниця Наталія Матолінець відтепер членкиня шведського PEN

Українська письменниця Наталія Матолінець стала членкою шведського PEN (неполітична неурядова організація, яка об’єднує письменників, журналістів, бібліотекарів, видавців та інших літературних працівників).

Це стало несподіваним, але водночас дивовижним кроком для української літератури у світі і відкриває нові можливості для співпраці та взаємодії з міжнародними літературними колективами та ініціативами.

Новину Наталія оголосила на своїй сторінці у Facebook, поділившись радісними емоціями та подяками людям, які підтримують її.

Наталія Матолінець — талановита українська письменниця зі Львова, яка працює у жанрах фентезі, міського фентезі, міфологічного фентезі. Вона співпрацює з видавництвами Vivat та “АССА” та має у своєму активі ряд видань, серед яких “Варта у Грі”, “Гессі”, “Варта у Грі. Артефакти Праги”, “Академія Аматерасу”, “Керамічні серця”, “Варта у Грі. Кров Будапешта” та “Всі мої Ключі і Ґайя”.

Заакінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка та має за плечима роботу в різних медіа. З 2014 року Наталія є членкою Національної спілки письменників України. Крім цього, у травні 2021 року вона разом з іншими українськими письменницями-фантастками стала співзасновницею літературного об’єднання “Фантастичні talk(s)”.

Джерело: Суспільне