21.05.2024

17 квітня вручать дипломи лауреатам премії ім. Лесі Українки за 2023 рік

17 квітня вручать дипломи лауреатам премії ім. Лесі Українки за 2023 рік

17 квітня у Музеї видатних діячів української культури відбудеться церемонія вручення премії Кабміну України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2023 рік.

Дипломи лауреатів за 2023 рік будуть вручені:

  • у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» письменнику Кокотюсі Андрію Анатолійовичу – за книжку “Врятувати березень”;
  • у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» художнику Продану Олександру Вікторовичу – за оригінальне художнє оформлення книжки “Дім”;
  • у номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» режисеру-постановнику Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки Лук’яненко Катерині Олександрівні за створення вистави “Хто росте в саду”.

Як зазначається у повідомленні Державного комітету телебачення і радіомовлення України, у заході візьмуть участь голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, представники громадськості, діячі культури та мистецтв.

Премія Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва була заснована в 2004 році за ініціативи Держкомтелерадіо. Вона щороку присуджується до дня народження Лесі Українки щороку за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.