17.05.2024

Нарешті дочекалися: Через 30 років студія Disney випускає продовження анімаційного хіта “Король Лев”

Нарешті дочекалися: Через 30 років студія Disney випускає продовження анімаційного хіта “Король Лев”

Вийшов перший трейлер мультфільму “Муфаса: Король Лев” (Mufasa: The Lion King), що розповість передісторію батька Сімби — Муфаси. Сам глядачі зможуть побачити у грудні 2024 року.

Сюжет мультфільму “Муфаса: Король Лев” продовжить історію оригінального фільму 1994 року. За  сюжетом Сімба став королем і прагне, щоб його син пішов його стопами. Рафікі, Тімон і Пумба розповідатимуть молодому спадкоємцеві історію легендарного короля Муфаси, який в дитинстві залишився сам без сім’ї. Проте життя загубленого левеняти-сироти змінюється після знайомства з чуйним левом, на ім’я Така – спадкоємцем левиного королівського роду. Ця випадкова зустріч стає початком великої дружби яка витримає чимало випробувань. Разом герої відправляться в захопливу і повну небезпечних пригод подорож, під час якої їх чекає зустріч з підступним і кровожерливим ворогом.

Режисером фільму «Муфаса: Король Лев» став Баррі Дженкінс, Лауреат премії «Оскар» 2017 року за фільм «Місячне сяйво» в номінаціях “кращий фільм року” та «найкращий адаптований сценарій». Головних героїв озвучили Аарон Пʼєрр (“Час”), Келвін Гаррісон молодший (“Елвіс”), Тіффані Бун (серіал “Мисливці”). Сет Роґен і Біллі Айхнер повторять ролі Тімона і Пумби.

Музику для фільму написав відомий композитор Ліна-Мануель Міранда, яки працював над саундреками для стрічок “Зоряні війни: Пробудження Сили” (2015) та “Зоряні війни: Скайвокер. Сходження” (2019), а також писав музику  для мультфільмів “Моана” та “Енканто”.

Нагадаємо, що перший мультфільм “Король Лев” вийшов у прокат 15 червня 1994 року і отримав схвальні відгуки від критиків за музику, сюжет, теми та анімацію. Заробивши у свій перший прокат 763 мільйони доларів, мультфільм став найкасовішим фільмом 1994 року і другим касовим фільмом в історії після “Парку юрського періоду”. Фільм залишається найкасовішим мальованим мультфільмом, а також найбільш продаваним фільмом на відео, з продажами понад 55 мільйонів копій по всьому світу. Мультфільм також завоював дві премії “Оскар” і дві премії “Золотий глобус”.

Успіх “Короля Лева” призвів до появи двох фільмів-сиквелів: “Король Лев 2: Гордість Сімби” (1998) і “Король Лев 3: Хакуна матата” (2004), а також двох телевізійних анімаційних серіалів “Тимон і Пумба” і “Хранитель Лев”. Крім цього, було створено комп’ютерний рімейк оригінального мультфільму, який вийшов у 2019 році зібрав у світовому прокаті $1,66 млрд і ставши найкасовішим фільмом для Disney.