17.05.2024

Японці опановують секрети українського писанкарства

Японці опановують секрети українського писанкарства

27-го квітня в столиці Японії було проведено благодійний воркшоп з писанкарства. Захід відбувся за підтримки місії Православної церкви України в Токіо.

Жителі найбільш східної країни світу, які перші на землі зустрічають Сонце, опановували секрети украінського писанкарства. Про це у Фейсбуці повідомила майстриня Тетяна Солоцька (Tetyana Solotska), подякувавши всім хто прийшов й доторкнувся до Українських традицій та підтримує нашу країну в складну для неї годину

Чари писанкарства наповнили натхненням й об’єднали україно-, японо- й англомовних гостей заходу в створенні писанок. Час минув швидко й насичено, бо процес відбувався інтенсивно!», – зазначила Тетяна Солоцька

На воркшопі було зібрано 94 тис. єн, 9 тис. з яких передали Церкві Св.Альбана за допомогу з приміщенням і підтримку протягом більше ніж 17 років. 84 тис. єн передали у Stand with Ukraine Japan (SWUJ).

Треба зазначити, що крашанки розмальовують у різних країнах, але саме в Україні писанкарство перетворилося на справжнє мистецтво.