21.05.2024

Жерар Депардьє затриманий французькою поліцією за сексуальні домагання

Жерар Депардьє затриманий французькою поліцією за сексуальні домагання

29 квітня співробітники паризької поліції затримали Жерара Депардьє за звинуваченнями в сексуальному насильстві. Заяви на актора написали дві ймовірні жертви сексуального насильства. 75-річного актора і раніше звинувачували в непристойній поведінці, але, схоже, зараз у нього справді можуть виникнути серйозні проблеми із законом.

У лютому в паризьку прокуратуру скаргу на домагання з боку Депардьє подала 53-річна художниця-постановниця на ім’я Амелі. Інцидент трапився під час зйомок фільму “Зелені віконниці” 2021 року. Амелі стверджує, що Жерар непристойно висловлювався на її адресу і дозволив собі фізичну дію, щоб продемонструвати владу і домінування.

За її словами, під час зйомок актор схопив її за ноги в коридорі, затиснув між стегнами, а потім став чіпати інтимні місця. Тоді Жерара Депардьє відтягнули від жінки інші члени групи, а продюсери фільму змусили його вибачитися за свою непристойну поведінку.

Інший інцидент стався 2014 року під час роботи на фільмі “Маг і сіамці” в будинку артиста в Дуе-ла-Фонтен, неподалік від Нанта, на заході Франції, куди знімальна група приїхала підготуватися до зйомок фільму. Другій постраждалій на той час було 24 роки. Зараз вона звинувачує Депардьє в тому, що нецензурно висловлювався в її присутності, а потім почав без дозволу чіпати інтимні місця. Жінка стверджує, що тоді розперезаного актора зупинили його ж власні охоронці. Про це повідомляє видання Le Parisien з посиланням на свої джерела в поліції.

Повідомляється, що наразі слідчі допитують постарілу французьку кінозірку на підставі заяв цих двох жінок.

Містера Депардьє викликали сьогодні до поліцейської дільниці Парижа і зараз він перебуває під вартою. Його допитують щодо двох можливих сексуальних нападів, які відбулися у 2014 і 2021 роках, – повідомляє інсайдер.

Раніше проти Депардьє було висунуто кілька аналогічних звинувачень. Колишня асистентка Депардьє звинуватила його в тому, що він чіплявся до неї 2014 року. У грудні 2023 року з’явилася інформація про позов іспанської журналістки Рут Баси, яка стверджувала, що Депардьє чіплявся до неї 1995 року, коли вона брала в нього інтерв’ю. У квітні 2023 року артиста звинуватили в сексуальних домаганнях одразу до 13 жінок, які працювали з ним у період з 2004 по 2022 рік. Повідомлялося, що одна з актрис, яка стала однією з “жертв” Депардьє, згодом наклала на себе руки.