21.05.2024

У Великій Британії випустили нову монету, присвячену “Зоряним війнам”

У Великій Британії випустили нову монету, присвячену “Зоряним війнам”

Королівський монетний двір Великої Британії презентував нову монету в 50 пенсів із зображенням “Тисячолітнього сокола” у межах серії, присвяченої транспортним засобам, з фільмів популярної кіносерії “Зоряні війни”. Протягом 2024 року в цій серії будуть також випущені монети з зображенням TIE Fighter, X-Wing і Death Star II.

На монеті зображено силует легендарного зорельота і символ Зоряного птаха Альянсу повстанців, який проявляється, коли він нахиляється на світлі.

“Тисячолітній сокіл” – вигаданий космічний корабель у всесвіті “Зоряних воєн”, пілотований Ханом Соло і його помічником Чубаккою. За словами творця “Зоряних воєн” Джорджа Лукаса, дизайн “Тисячолітнього сокола” надихнув гамбургер, водночас кабіна має бути схожою на “оливку”, що прилипла збоку.

Британський монетний двір уперше випустив серію монет із “Зоряними війнами” минулого року, на честь 40-річчя стрічки “Повернення джедая”. У цій колекції представлені деякі з найвідоміших персонажів із «Зоряних воєн», у тому числі Дарт Вейдер, Люк Скайвокер і Чубакка.

Джерело: BBC