17.05.2024

Andre Tan розкритикував українців, які купують одяг від зарубіжних брендів: “Якого біса?”

Andre Tan розкритикував українців, які купують одяг від зарубіжних брендів: “Якого біса?”

Відомий український модельєр Андре Тан висловив своє ставлення до цього питання. Він звернув увагу на те, що купівля українських товарів – це не лише підтримка власного бізнесу, а й спосіб підтримати власну економіку.

Дизайнер сказав, що заразбагато хто хейтить українські бренди та нагадав про випадок з відкриттям магазину масового ринку Zara, де були спостережені довгі черги. А кошти, витрачені там, не зроблять значного впливу на бренд Zara, але можуть мати вагому роль у розвитку української економіки.

Пригадуючи країни Європи, Андре показав, як підтримка власного виробника впливає на економічний розвиток. За словами дизайнера, “іспанець завжди купить в іспанця, француз – у француза, італієць – у італійця”.

“І чим ми гірші? Якого біса ми повинні спонсорувати чужу економіку за власний рахунок, обираючи не наших виробників?”, – висловився він.

Він закликав українців обирати вітчизняні бренди, які пропонують високу якість та стильний дизайн.

“Ми всі розуміємо, що, купуючи український продукт, ми підтримуємо ЗСУ. Кожен поважаючий себе бренд співпрацює з благодійними фондами та перераховує частину коштів на потреби армії”, – сказав він.

Також дизайнер підкреслив, що підтримка українського бізнесу сприяє розвитку місцевого творчого потенціалу та створенню нових робочих місць.