17.05.2024

Видавництво «Дружко» з Кам’янського відзначає п’ятирічний ювілей

Видавництво «Дружко» з Кам’янського відзначає п’ятирічний ювілей

16 квітня у “Волонтерському центрі” відбулася пресконференція видавництва “Дружко”, яка стала важливою подією для літературного життя Кам’янського. Цей захід зібрав представників культурного середовища, письменників та читачів, що прагнуть підтримувати та сприяти розвитку української літератури.

Видавництво “Дружко” було засновано письменницями, членами Національної спілки письменників України Марією Дружко та Євгенією Яворською за ініціативою учасників Всеукраїнської мистецької спільноти #VivArt з метою популяризації творчості молодих сучасних українських авторів. Про це повідомляє ktoday.com.ua.

За п’ять років діяльності видавництво випустило понад 60 оригінальних видань, включаючи колективні збірки та благодійні альманахи, а також персональні книги молодих авторів – романи, поетичні збірки, оповідання та дитячі книги. Крім того, “Дружко” співпрацює з Національною спілкою письменників України та іншими організаціями, фондами й установами, розповсюджуючи книжки у всі куточки України.

Під час заходу гості спілкувались з авторами, чиї книги вже вийшли у світ завдяки видавництву “Дружко”: Оленою Федіною (Ляшенко), Євгеном Безусом, Анною Івою, Яною Ловчинською, Іриною Іваськів та Ганною Тимошенко.

Видавництво активно популяризує своє місто, а вже завдяки якості та репутації розпізнаване по всій Україні.

“Наше видавництво вже здобуло визнання в усіх куточках України, але для нас особливо важливою залишається підтримка та любов місцевої громади у Кам’янському. Ми пишаємося українськими талантами та досягненнями, які прославляють наше місто. Кожна книга, кожна сторінка відображає велич і креативність наших авторів. Вдячні за невичерпну підтримку міському голові Андрію Білоусову та Управлінню культури, які допомагають розвивати місцеві таланти”, – підкреслила Марія Дружко.

Видавництво активно просуває українську літературу та може здійснювати переклади з російської мови на українську. Автори можуть співпрацювати з “Дружко” на умовах “книга під ключ”, що забезпечує їм повний спектр послуг та підтримку у видавництві їх творів.

Крім того, видавництво надає важливу допомогу авторам у створенні та виданні книг, а також постійно шукає нових талановитих письменників. Нещодавно запустило свою онлайн книгарню “DrugDruk” на платформі онлайн-ритейлера “Розетка”.

Видавництво “Дружко” є печаткою на літературній карті Кам’янського, що зберігає й популяризує творчість місцевих авторів.

Захід проходив за сприяння ГО “Фонд розвитку Кам’янського” та ГО “Бджола”.