10.05.2024

У Києві після п’ятирічної перерви пройшов благодійний Віденський бал

У Києві після п’ятирічної перерви пройшов благодійний Віденський бал

У самому серці столиці України, у Fairmont Grand Hotel Kyiv, зібралися відомі особистості та благодійники, щоб разом відзначити повернення всесвітньо відомого Благодійного Віденського балу. Ця подія, що протягом багатьох років була однією з найочікуваніших у Києві, знову  запросила до танцю всіх своїх прихильників у Fairmont Grand Hotel Kyiv.

Цього року зал був заповнений, а організатори віддавали дань увазі та підтримці потреб дітей, які постраждали від війни. Багато людей бажали взяти участь у балу, спрямованому на збір коштів для фонду «СОС Дитячі містечка в Україні», щоб допомогти дітям, постраждалим внаслідок війни, а також на покращення умов навчання для дітей з Мистецького ліцею «Київська дитяча академія мистецтв ім. М.І. Чембержі» та придбання медичних евакуаційних вагонів для перевезення поранених.

Ведучими цього заходу були Лілія Ребрик та Анатолій Анатоліч. Організатори Благодійного Віденського балу в Україні Лідія Філатова та Світлана Третякова урочисто відкрили подію, та підкреслили, що Віденський бал завжди був однією з найочікуваніших подій року, де збиралися найшанованіші, найрозумніші, найелегантніші люди.

” Віденський бал – це не тільки про танці, це передусім про культурну дипломатію на міжнародному рівні. А ще про благодійність, яка завжди спрямована на потреби дітей – на підтримку нашого майбутнього. Хочемо низько вклонитися Збройним силам України за те, що зараз можемо жити у своєму місті, в незалежній Україні, вільно творити, думати та говорити! І нехай наш Благодійний Віденський бал стане гучною відповіддю на всю пропаганду країни-агресора! Нехай весь світ бачить: ми танцюємо, ми – разом, ми – не самі, Україна має підтримку, Європа разом з Україною!», – сказали організатори.

До участі в події приєдналися впливові особистості, серед яких повноважний посол Австрії Арад Бенкьо та заступниця пана посла Анна-Марія Штайнер, а також Альфред Ф. Праус, відомий президент Українсько-Австрійської Асоціації та голова правління “Дитячі села – SOS Україна”.

Мойсей Бондаренко, молодший сержант ЗСУ, музикант оркестру 59-ї бригади виконав номер на скрипці. Головним танцмейстером виступив Макс Леонов, відомий переможець шоу “Танці з зірками”, а хореографом-постановником балу стала Анна Кареліна, засновниця вишуканого танцювального стилю.

Вечір відзначився різноманітністю танцювальних виступів, включаючи повільний вальс, танго, віденський вальс та повільний фокстрот. Одним із найемоційніших моментів став  особливий вальс, який виконала Олександра Паскаль. Дівчинка у 2022 році втратила ногу внаслідок російського ракетного удару по Затоці на Одещині. Цей танець став не лише вражаючим виступом, а й символом надії та сили в боротьбі з випробуваннями долі.

На благодійному аукціоні було зібрано значну суму, яку організатори спрямують на підтримку потребуючим. Усім, хто взяв участь у цьому благородному дійстві, була вручена особлива відзнака – медаль “За благодійний внесок”.

Урочистим завершенням балу стало визначення принца та принцеси, а також короля та королеви, які стали символами взаємопідтримки та єдності на благодійному шляху. Також обрали почесну амбасадорку події.

Королем став Сергій Акимов, підприємець та дизайнер інтер’єрів, який разом із партнерами заснував власну дизайн-студію «The Lift». Королевою стала Катерина Соловчук, кандидат економічних наук, дизайнерка одягу та аксесуарів бренду «Solove», співзасновниця парфумерно-косметичного бренду «S&T Parfums», пайовий інвестор і меценат.

Принцем було обрано Андрія Тінькова, учня 10 класу Природничо-наукового ліцею № 145. Принцесою було обрано Поліну Ковальчук, ученицю міжнародного ліцею STUDY Academy High School, чемпіонку світу та Європи зі східних танців, лідерку учнівського самоврядування.

Амбасадоркою Благодійного Віденського стала Людмила Клівівник, матір трьох дітей, успішна підприємиця, власниця Grace Clinic.

Подія вражала не лише витонченими танцями та благородною музикою, а й вокальним супроводом від видатної оперної діви, Сусанни Чахоян, та неперевершеними виступами Kyiv Mozart Orchestra. Учасники також мали нагоду насолодитися майстер-класом з танцю кадриль від Arthur Murray Dance Studio.

Завдяки ретельно підготовці гості дотримувалися усіх правил та кольорової концепції, проникнуті благодійною місією заходу. Кольором балу був синій.

Підтримати Благодійний Віденський бал вирішили різноманітні партнери, серед яких виділяються: дім фамільних цінностей EMPIRE HALL – генеральний партнер заходу, салон Sandler Wellness Center, бренд одягу FABIANA FILIPPI, дизайнерка OKSANA MUKHA, мережа салонів тайського масажу Royal Thai Spa, салон квітів Lerkó, торговий дім «Вина світу», ювелірні вироби Magnat Fine Jewelry та найбільша освітня компанія України STUDY.UA.

Благодійний Віденський бал став світлим прикладом того, як культура, мистецтво та благодійність можуть об’єднувати людей та сприяти позитивним змінам у суспільстві.