20.05.2024

Радіо Культура презентує нову аудіокнижку у своєму суботньому ефірі

Радіо Культура презентує нову аудіокнижку у своєму суботньому ефірі

У суботу, 16 березня, о 20:30 в ефірі Радіо Культура відбудеться прем’єра аудіоверсії роману Галини Горицької під назвою “Церква святого Джеймса Бонда та інші вороги”, що розповідає про страхи, обмеження та репресії, які важко переживав народ у нелегкі повоєнні часи.

Ретродетектив “Церква святого Джеймса Бонда та інші вороги” входить до циклу історичних романів письменниці про історію Києва та Радянського Союзу 1946-1972 років, коли радянський режим, з його репресивною машиною ставали на шляху багатьох українців, руйнуючи їхні життя, а Друга світова війна тільки поглибила бідність народу.

Адаптацію книжки під радіоформат зробив письменник Андрій Кокотюха. Продюсерка проєкту — Світлана Свиридко. Текст читає акторка театру і кіно Галина Стефанова.

Я проживаю в Києві з середини 70-х років, з того часу, коли вступила на навчання в театральний. Чула безліч різних історій, часто драматичних, навіть трагічних про післявоєнний період того часу. Багато з них були розповідані моїми друзями-киянами, їх батьками та педагогами, які проживали у місті. Тому для мене особливо цінна робота над книгою Галини Горицької, де переплітаються долі людей, де відкривається щось невідоме та призабуте, а також багато того, що відображається на сьогоднішній день, — поділилась враженнями від роботи над озвучуванням книжки акторка Галина Стефанова.

Сюжет книжки занурює читачів у спекотне літо 1946 року. Одноногий моряк, командир бронекатеру Пінської військової флотилії, нарешті повертається додому з війни. Він не знає, що його чекає: чи жива його кохана, єврейська дівчина Аля, чи пережила вона трагедію Бабиного Яру, чи живий батько, котрого перед самою війною звинуватили в зраді Батьківщини? Невже добре в повоєнному Києві лише тим, хто стежить за людьми і бореться з ворогами народу, як от колишній чекіст, майор держбезпеки, що займається оперативною роботою по духовенству всіх конфесій у відділку «О» в сумнозвісному будинку на Володимирській, 33?..

Всі аудіокнижки від Радіо Культура можна слухати в архіві програми «Аудіокнижка».

Джерело: Суспільне Мовлення