12.05.2024

У театрі Кам’янського готуються до прем’єри нової лялькової вистави

У театрі Кам’янського готуються до прем’єри нової лялькової вистави

19 травня на Малій сцені Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Кам’янського відбулася прем’єра лялькової музичної казки “Обережно, незнайомець!” за п’єсою відомої української письменниці Лани Ра.

Всі ляльки для майбутньої вистави вже готові і актори театру репетирують з ними у репетиційній залі, поки йде виготовлення декорацій. У театрі зазначають що це буде весела і повчальна вистава, яку буде цікаво подивитись як дітям, так і їх батькам, бо у ній в доступній формі подаються правила безпечної поведінки  при спілкуванні з незнайомцями на вулиці, вдома та в інтернеті.

Через смішні та захопливі пригоди персонажів юним глядачам розкажуть про надзвичайно важливі речі, які допоможуть їм уникати небезпечних ситуацій, – йдеться на офіційній сторінці театру у Фейсбук.

Тож вже за три тижні маленьких глядачів чекає зустріч з веселою та обережною конячкою Камелією, мишеням-музикантом  Горохом, неслухняним кабанчиком Борчиком та підступним Незнайомцем, який хоче обдурити їх та завезти  до Болота Безвісті. Але на щастя у цій виставі є ще один персонаж, Поліцейський,   яки не дозволить вчинити злочин тому ця пригода завершується щасливо і стане неслухняних героїв стає хорошим уроком.

Лана Ра (творчий псевдонім Світлани Конощук) відома українська письменниця, сценаристка, драматургиня, художниця. Лауреатка багатьох престижних національних і міжнародних премій, у тому числі премії “Коронація слова” (двічі) та  Міжнародного літературного конкурсу “Гранд Коронації слова”. Сценаристка декількох серій анімаційного серіалу “Моя країна, Україна”. За п’єсами ставлять вистави не тільки в України, а й в інших країнах світу.