20.05.2024

Відомі українські виконавці записали спільну пісню про захисників України

Відомі українські виконавці записали спільну пісню про захисників України

Популярні українські виконавці Олександр Пономарьов, Михайло Хома та Тарас Тополя записали спільну пісню “Темна нічка”, прем’єра кліпу на яку відбулась 18 квітня.

Музику і слова до цієї ліричної пісні, головними героями якої стали на наші захисники, написав Олександр Пономарьов. Режисером став Володимир Шурубура, який раніше знімав кліпи для Ірини Федишин, YAROMIYA,  Ivan NAVI, гуртів “ТАРТАК» й “Антітіла” та інших відомих українських виконавців.

Ця пісня присвячена військовим і про наших військових та їхніх коханих і близьких: матерів, доньок, сестер, – зазначено в описі кліпу.

Олександр Пономарьов розповів у інтерв’ю виданню “ГОРДОН”, що ідея цієї пісні народилася під час їх спільних поїздок із Михайлом Хомою на фронт, де вони виступали з концертами перед військовими.

Одного разу я кажу [військовим]: “Щось у мене нічого не йде. Таке веселе, як “Горить, палає техніка ворожа…”, мені здається, зараз не на часі. Що мені зробити?” Вони кажуть: “Ну зараз війна така липка, в’язка, важка війна зараз іде – не знаємо”. Але тут мені прийшла історія із цією піснею. Я її написав у дорозі (здається, ми їхали з Михайлом до військових на Кривий Ріг) і відклав убік. Чомусь вона в мене одразу не викликала [відчуття], що її терміново треба робити. Але, коли я почав писати нову пісню, зрозумів, що мені з голови не виходить та… Відчув, що, можливо, ця пісня зараз і потрібна. Пісня-подяка нашим воїнам, пісня-підтримка наших захисників і нагадування, що їх люблять і чекають, – сказав Пономарьов.