19.05.2024

“Євробачення-2024”: де можна переглянути виступ України та як проголосувати

“Євробачення-2024”: де можна переглянути виступ України та як проголосувати

Євробачення 2024 розпочинається сьогодні, 7 травня. У цей день відбудеться перший півфінал, в якому братимуть участь українські представниці Jerry Heil та Alyona Alyona з піснею “Teresa & Maria”.

Перегляд доступний на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ без додаткової плати, незалежно від мобільного оператора чи інтернет-провайдера.

Окрім цього трансляцію першого півфіналу міжнародного пісенного конкурсу, в якому бере участь Україна, можна буде дивитися на кількох онлайн-платформах, включаючи:

  • Офіційний сайт Євробачення;
  •  YouTube-канал “Євробачення Україна”;
  • Телеканал “Суспільне Культура”;
  • Сторінки “Євробачення Україна”, “Суспільне Мовлення”, “Суспільне Культура”, “Перший”;
  • Також ефір першого півфіналу “Євробачення 2024” можна буде послухати наживо на “Радіо Промінь”.

 

Перед показом півфіналу, о 21:30, на каналі “Суспільне Культура” стартує трансляція “Передшоу. Пісенний конкурс Євробачення 2024”.

Інформацію про півфінал Євробачення 2024 коментуватиме Тимур Мірошниченко, який вже 19 років є українським голосом на Євробаченні.

 

Як голосувати

Голосування на Євробаченні розпочнеться після виконання останньої пісні і триватиме близько 15-25 хвилин. Глядачі матимуть можливість віддати свій голос через веб-сайт, дзвінком або SMS.

10 пісень, які отримають найбільшу кількість голосів, пройдуть до Гранд-фіналу (національні журі не будуть оцінювати півфінали).

Варто відзначити, що у 2024 році були внесені деякі зміни в систему голосування на Євробаченні. Тепер глядачі з усього світу матимуть можливість голосувати за свої улюблені пісні, навіть якщо їхні країни не беруть участь у конкурсі. Це можна зробити за посиланням (або у офіційному додатку Eurovision Song Contest) протягом 24 годин перед кожним півфіналом і великим фіналом.

Нагадаємо, що реперка Alyona Alyona та співачка Jerry Heil виступатимуть під номером 5.

Якщо ви перебуваєте зараз в Україні, то голосувати за наших представниць на Євробаченні вам не можна. Проте, якщо ви проживаєте в одній з країн, що також беруть участь у першому півфіналі, то у вас буде можливість підтримати Україну своїм голосом.

Зверніть увагу, що 7 травня, окрім України, виступатимуть такі країни:

– Кіпр
– Сербія
– Литва
– Ірландія
– Польща
– Хорватія
– Ісландія
– Словенія
– Фінляндія
– Молдова
– Азербайджан
– Австралія
– Португалія
– Люксембург.

10 найкращих учасників пройдуть до великого фіналу Євробачення 2024.

Якщо ви живете у країні, яка взагалі не бере участь у Євробаченні, то ви вже зараз можете віддати свій голос за Україну, адже ваша підтримка допоможе реперці Alyona Alyona та співачці Jerry Heil.

Джерело: РБК-Україна