19.05.2024

На церемонії відкриття Євробачення alyona alyona & Jerry Heil навчили ведучу “битися” крашанками

На церемонії відкриття Євробачення alyona alyona & Jerry Heil навчили ведучу “битися” крашанками

5 травня у шведському місті Мальме відбулася церемонія відкриття пісенного конкурсу “Євробачення-2024”.

Учасники цьогорічного у конкурсу пройшли так званим “Бірюзовим хідником”, на який представниці від України alyona alyona & Jerry Heil вийшли у вбранні з підвішеними ключами. Ці ключі за задумом українських виконавиць є символом втрачених домівок через війну в Україні, коли у багатьох людей залишилися лише ключі, а їх будинку вже немає. Саме таким чином українські співачки хочуть привернути увагу людей у всьому світі до тяжкого становища нашої держави. Про це повідомляє сайт “Культура сьогодні”.

Ми повинні поширювати інформацію по всій Європі про багату історію та зростаюче значення української музики, а також вирішувати проблеми, з якими стикається наша країна зараз… Символом нашої місії ми обрали ключ, що нагадує примарний дім, який ти все ще відчуваєш, але ніколи не зможеш повернутися. Все матеріальне можна відновити! Ми заохочуємо вас приєднатися до нас, щоб разом відбудовувати світле і мирне майбутнє, – зазначили співачки у повідомленні в Instagram.

А ще наші артистки навчити ведучу цього заходу великоднім традиціям українців.Зокрема співачки подарували їй український великодній кошик і показали як правильно «битися» крашанками. Співачки також нагадали, що збиратимуть кошти на відбудову гімназії в селі Велика Костромка у Дніпропетровській області, яка була зруйнована внаслідок російської агресії.

Загалом у “Бірюзовому хіднику” взяли участь 36 із 37 учасників конкурсу, крім ізраїльської делегації,  оскільки 5 травня вшановують пам’ять жертв Голокосту.

Трансляція церемонії відкриття транслювалася на офіційному YouTube-каналі “Євробачення”.

Фото: thejerryheil/instagram