18.05.2024

Всеукраїнська весняна школа акторської майстерності завершила свою роботу у Дніпрі

Всеукраїнська весняна школа акторської майстерності завершила свою роботу у Дніпрі

За ініціативи Національної спілки театральних діячів України у Дніпрі на базі Дніпровського національного театру імені Шевченка пройшла Весняна школа акторської майстерності.

Протягом кількох днів актори та акторки з різних театрів України відкрити для себе нові методи та техніки акторської майстерності та обмінювалися досвідом роботи під час повномасштабної війни та відривали для себе нові методи та техніки роботи.

Тренером цього інтенсиву став відомий український актор перформер та досвідчений коуч-педагог Ігор Аронов, який реалізував кілька театральних моновистав як в Україні, так і в Польщі, втілюючи на сцені п’єси та тексти всесвітньо відомих авторів. З 2012 року його професійна діяльність здебільшого пов’язана з Польщею, де він зокрема протягом кількох сезонів знімався у популярному серіалі «Корона королів» у ролі литовського князя Вітовта.

Учасники воркшопу досліджували методологію “Актор без прикриття”. Присвятили час роботі з диханням, вправам на йогу та гімнастиці Стрельникової. Відчували свого персонажа “в реальному часі”, розбиралися з його характером та голосом. Ігор Аронов навчив їх, як надавати персонажу голос, відчувати його особливості та проявляти його у різних ситуаціях, – йдеться у повідомленні на сторінці у Фейсбук  Дніпровського Академічного Театру драми та комедії.

Також Ігор Аронов запропонував учасникам весняної школи акторської майстерності опанувати кілька унікальних вправ для праці з голосом  та оригінальні інструменти роботи над персонажем.