18.05.2024

У Дніпрі презентували книгу «Приречені на любов» про кохання і війну

У Дніпрі презентували книгу «Приречені на любов» про кохання і війну

4 травня у приміщенні Дніпропетровської філармонії відбулася презентація книги “Приречені на любов” дніпровського письменника та журналіста Фіделя Сухоноса. Прототипом головної героїні стала захисниця Маріуполя бойова медикиня Галина Федишин, яка два роки була в російському полоні.

Книга розповідає про незламних українських захисників та кохання, якому не стоїть на заваді навіть велика війна.

Головна ідея книги в тому, щоб доносити до людей, що ті хто нас сьогодні захищають мають такі ж слабості, емоції та сподівання, як і всі ми. Тим більше їх героїзм та роль в цьому житті, – підкреслює автор книги Фідель Сухоніс.

Автор розказує, що під час роботи над книжкою він довго розмовляв з Галиною телефоном і дуже засмутився, коли вона відмовилася у співпраці щодо просування книги й не змогла приїхати на її презентацію. Проте Фідель Сухоніс зазначає, що розуміє героїню свого роману і що їй потрібен певний час для лікування тілесних і душевних ран.

Галина розумна, толерантна, щира, віддана справі, якій присвятила життя. Нині вона на лікуванні і найперше потребує спокою. Але я майже певен, що колись неодмінно зустрінуся з Галиною Федишин. І як знати, можливо, це стане поштовхом до продовження вже готового твору, – написав Фідель Сухоніс на своїй сторінці у Фейсбук.