18.05.2024

Вийшов перший трейлер військової драми “Лі” з Кейт Вінслет у головній ролі

Вийшов перший трейлер військової драми “Лі” з Кейт Вінслет у головній ролі

В мережі з’явився перший трейлер біографічного фільму “ЛІ” режисерки Еллен Курас, що розповідає про американську фотографку і модель Лі Міллер, яка під час Другої світової знімала репортажі для британського Vogue. Головну роль у картині виконала  володарка премії “Оскар” Кейт Вінслет. А у світовий прокат стрічка вийде 13 вересня.

Фільм “ЛІ” –  це режисерський дебют Еллен Курас, яка відома в першу чергу своїми операторськими роботами у фільмах “Вічне сяйво чистого розуму”, “Зрада”, «”Версальський роман”, «Кокаїн”, “Аналізуй те”, “The Rolling Stones. Так буде світло”.

Фільм “ЛІ” розповідає історію Лі Міллер, американської фотографки і моделі, яка знімалася для обкладинок американського та французького Vogue. Під час Другої світової війни вона у якості фотокореспондентки працювала для британського Vogue.

Вирішивши задокументувати правду про нацистський режим, попри всі труднощі, з якими стикалися жінки-кореспонденти, Лі зробила одні з найважливіших знімків Другої світової війни, за які вона заплатила величезну особисту ціну.

Окрім  Кейт Вінслет у фільмі знялись Енді Семберг у ролі фотографа журналу Life Девіда Шермана, Александр Скарсгард у ролі англійського художника-сюрреаліста, фотографа, поета і біографа Роланда Пенроуза, Маріон Котійяр у ролі Соланж Д’Айєн, модного директора французького Vogue і близької подруги Міллера, Джош О’Коннор у ролі Тоні, молодого журналіста, та Андреа Райзборо у ролі редактора британського Vogue Одрі Вітерс.

Знімання фільму тривали вісім років, і одного разу, через нестабільне фінансування, Кейт Вінслет (яка також виступила продюсером фільму) протягом двох тижнів виплачувала зарплату всьому акторському складу і знімальній групі. Світова прем’єра фільму відбулася 9 вересня 2023 року на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. У світовий прокат фільм вийде в кінотеатрах Великої Британії та Ірландії з 13 вересня 2024 року.