19.05.2024

У Японії знайшли рідкісне сторічне аніме

У Японії знайшли рідкісне сторічне аніме

Приємна новина для справжніх фанатів японського аніме – нещодавно випадково було знайдено рідкісний анімаційний фільм, знятий майже 100 років тому.

Як повідомляє NHK, цей унікальний фільм було виявлено серед речей покійного кіномана.

Мультфільм під назвою “Гігієна ротової порожнини” створила у 1923 році для популяризації своєї продукції та з метою підвищення обізнаності про профілактику карієсу компанія Lion, яка займається виробництвом зубних щіток.

У компанії Lion, яка і зараз продовжує виробляти засоби гігієни для ротової порожнини, стверджують, що автором цієї роботи був один з піонерів японської мультиплікації Китаямі Сейтаро. Свого часу він заснував одну з перших в Японії анімаційних компаній, до роботи в якій залучив провідних майстрів у цій галузі. Онук Китаями Ясуд Такесі підтверджує, що шрифт, використаний у виявленому фільмі, нагадує почерк його дідуся.

У фільмі, який триває приблизно вісім з половиною хвилин, зображено дитину, яка їсть за допомогою ножа та виделкою і регулярно чистить зуби. Також показано, як інша дитина щось їсть, дістаючи їжу з сумки.

У знайденому фільмі також використано комічні вирази, характерні для анімації: наприклад, дівчинка закочує очі, а потім усміхається, показуючи свої здорові зуби.

Експертів з японського аніме стверджують що сьогодні збереглося лише кілька фільмів того часу, тому виявлена робота дуже допоможе зрозуміти техніку виробництва тогочасного аніме.