15.05.2024

Першу співану книгу “Пошепки” презентували у Рівному

Першу співану книгу “Пошепки” презентували у Рівному

У Рівному презентували унікальне інклюзивне артвидання – першу в Україні співану книгу “Пошепки”, у якій поезії одного автора не тільки можна почитати, а й послухати у співаному слові, самому поспівати, споглядати у крапковому малюнку, а також почути жестовою мовою.

Ця книга, якій поки що немає аналогів в Україні, є результатом співпраці п’яти мисткинь, які представляють п’ять різних напрямків мистецтва. У цій книзі органічно злились поезія Світлани Луцкової, мелодія та виконання Валентини Люліч, запис та музика чарівного акордеона Енджі Крейди, крапкова графіка Олени Сєргєєвої і переклад жестовою мовою Катерини Зарічнюк.

Кожна поезія має кілька унікальних QR-кодів: за одним з яких можна почути співану поезію, за другим – перейти поспівати, а третім – перейти до посилання на переклад жестовою мовою.

Цей проєкт не лише про Слово у різних його звучаннях, а про наш край, адже презентує Рівненщину в унікальних особистостях та унікальність їх творчості, яка і є складовою сучасного українського мистецтва, – підкреслює ініціаторка проєкту, письменниця Валентина Люліч.

Джерело: Літературна газета