15.05.2024

Культурна розбудова міста – ярмарок книг та творчих зустрічей у Центральному парку Кам’янського

Культурна розбудова міста – ярмарок книг та творчих зустрічей у Центральному парку Кам’янського

Вчора, 27 квітня о 14:00 у Центральному парку міста Кам’янське відбувся захід “КНИГОКВІТЕНЬ”, присвячений Міжнародному дню книги.

Однією і головних подій було літературне читання, де автори представляли свої твори. Про це повідомляє ktoday.com.ua.

Особливим гостем стала Марія Дружко — видавець та муза молодіжного художнього проекту VivArt, яка разом із іншими авторами ділилася своїм досвідом та ідеями.  Працював також книжковий ярмарок, де відвідувачі мали можливість придбати книги, поспілкуватись з книголюбами та місцевими авторами.

Були представлени листівки-каліграми. Тексти належать Євгенії Яворській, авторці та членкині Національної спілки письменників. Це промо до її нової книги, яка буде доступна вже у травні. А художницею, яка створила малюнки для цих листівок, виступила Марія Гладка.

Видавництво “Дружко” з нетерпінням анонсувало всім присутнім наступну подію – презентацію, яка відбудеться 16 травня. Ця подія особлива, адже відзначатиметься 5-річчя заснування видавництва.

Для молодших глядачів театральна студія 4.09 підготувала цікаву дитячу виставу “Колосок”.

На заході також працювала виставка ілюстрацій від школи ім. І.Г. Першудчева, яка гармонійно доповнювала атмосферу свята мистецтва та літератури.

До видавництва “Дружко” долучилася ще одна членкиня – Ірина Іваськів, розширюючи його творчий потенціал та внесок у літературну сцену.

Учасники заходу висловили подяку за теплий прийом та інтелектуальні обміни, які відбувалися на книжковому ярмарку.

Марія Дружко підкреслила, що такі заходи зближають місцевих мешканців та сприяють розвитку літературної культури. Вони створюють унікальні можливості для спілкування, творчого обміну думками та ідеями, а також формують літературне середовище, що сприяє культурному розквіту міста.

Фото: Парки Кам’янського