05.05.2024

У день свого 70-річчя Джекі Чан зробив важливу заяву про стан свого здоров’я

У день свого 70-річчя Джекі Чан зробив важливу заяву про стан свого здоров’я

7 квітня легендарний актор гонконгський актор, каскадер, кінорежисер і майстер бойових мистецтв Джекі Чан святкує свій 70-літній ювілей.

Останнім часом актор не так часто з’являвся на публіці, а нещодавно в інтернеті з’явилося фото, яке викликало шок у його шанувальників. На цій фотографії знаменитий майстер бойових мистецтв виглядав старим, сивим, втомленим і хворим. У ЗМІ одразу почали висловлювати припущення, що у Джекі Чана серйозні проблеми зі здоров’ям. І саме сьогодні в день свого 70-річного ювілею актор вирішив розкрити всю правду про своє самопочуття. Про це повдомляє сайт “Культура сьогодні“.

Не так давно багато друзів бачили в інтернеті кілька свіжих фото зі мною, і вони всі переживали за моє здоров’я. Користуючись нагодою, хочу повідомити всім, не переживайте! Це просто поява персонажа мого останнього фільму. Персонаж вимагає, щоб я була сивою, з білою бородою і виглядала старою. Протягом багатьох років я завжди хотів пробувати нове для фільму, неважливо, складний трюк це чи проривна зовнішність персонажа. Я в розважальному бізнесі вже 62 роки і ціную кожен момент, тому що мені пощастило, що я все ще знімаю сьогодні, – написав актор на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

Джекі Чан також визнає, що ніяк не може повірити, що йому вже виповнилося 70 років. Ця цифра викликає в ньому шок, тому що він не відчуває свого віку.

Після того, як я відновився після шоку, друге, що спадає мені на думку, – це вислів, який мій старший брат Саммо Хунг одного разу сказав: “Вміти старіти – це щаслива річ”. Нам, каскадерам пощастило, що ми вміємо старіти, – додав Чан.

Джекі Чан є одним із найзнаменитіших азіатських акторів у світі і знявся в головних ролях більш ніж у 100 фільмах. Примітно, що, незважаючи на таку значну фільмографію, він намагається уникати ролей негативних персонажів.

У Чана є зірки на Алеї Зірок у Гонконзі та на Алеї Зірок у Голлівуді. А у 2016 році він був нагороджений почесним “Оскар” за внесок у світовий кінематограф.

Джекі Чан двічі відзначений у Книзі рекордів Гіннесса. Перший раз за “найбільшу кількість трюків у кар’єрі”. А вдруге – за “найбільшу кількість згадок у титрах одного фільму”, на зйомках фільму “Обладунки Бога 3: Місія Зодіак” він був задіяний на 15 посадах (актор, режисер, сценарист, продюсер, оператор, освітлювач, постановник трюків, виконавець пісні, відповідальний за харчування знімальної групи тощо).