19.05.2024

Театр ім. Лесі Українки запрошує глядачів на прем’єру детективної комедії

Театр ім. Лесі Українки запрошує глядачів на прем’єру детективної комедії

Наш театр продовжує радувати своїх шанувальників прем’єрами нових вистав. 8 березня на Новій сцені театру глядачі зможуть подивитись детективну комедію «Пастка» у постановці режисера Владислава Красікова.

Вистава поставлена за п’єсою “Пастка для самотнього чоловіка” французького письменника, драматурга та режисера Роберта Тома. Перший показ вистави за цією п’єсою в Парижі водночас приніс славу і відомість письменнику. Достатньо зазначити, що права на неї викупив сам Альфред Гічкок, і з того часу Тома вважають письменником психологічної кримінальної драми із виразним галльським комічним сюжетом.

У виставі розкривається історія молодого чоловіка, дружина, якого зникла безвісти під час їх медового місяця, який вони проводили у затишному будиночку свого друга в горах. Даніель топить горе у черговому бокалі віскі та вимагає від комісара поліції прискорити розслідування. Поліцейське розслідування зупинилося доти, доки до подружнього будинку не повернулася жінка, яка каже, що вона і є дружиною нашого героя. Проте чоловік стверджує, що жінка — самозванка, але події та свідки підтверджують, що молода жінка справді його дружина. Глядачам залишається тільки здогадуватись: герой божевільний або він став жертвою банди злочинців… Або тут криється щось інше…

У театрі зазначають, що прем’єру не випадково приурочили до улюбленого свята. “Як завжди 8 березня хочеться порадувати наших жінок, подарувати їм гарний настрій. А для чоловіків це чудова можливість зробити своїм “половинкам” вишуканий подарунок – запросити коханих до театру, щоби разом насолодитись переглядом легкої, захопливої історії, сповненої інтриг та пристрастей“, – говориться у повідомленні на сторінці театру у соцмережах.

Нагадаємо, що це вже другий детектив, який поставлений за п’єсою Роберта Тома у Академічному музично-драматичний театрі імені Лесі Українки. Вперше з творчістю цього драматурга глядачі Кам’янського познайомились завдяки виставі «Вісім люблячих жінок», прем’єра якої на сцені театру відбулася 11 років тому.