10.05.2024

Оголошено переможців Всеукраїнського конкурсу “Стежками Каменяра”

Оголошено переможців Всеукраїнського конкурсу “Стежками Каменяра”

Міжнародний фонд Івана Франка визначив переможців щорічного Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу “Стежками Каменяра”, який проводився вже в сьомий раз з метою посилення у школярів творчої мотивації до вивчення творчості Івана Франка через написання творів у різних жанрах.

Цьогоріч у конкурсі, який традиційно проводиться з метою посилення у школярів творчої мотивації до вивчення творчості Івана Франка через написання творів у різних жанрах, взяли участь 2513 учнів з усіх областей України, у тому числі із тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій. Крім того учасники конкурсу надсилали свої роботи і з-за кордону, зокрема з США, Австрії, Польщі, Словаччини, Республіки Кіпр, Литви, та Швеції. Найвищою конкуренція була у номінації  “Краща ілюстрація до творів Івана Франка” – до неї на розгляд було подано 1639 мистецьких робіт. У номінації “Поезія” за перемогу змагалися 533 учасників, а у номінації “Проза” – 341 учасник. Про це пише сайт “Культура сьогодні”, посилаючись на інформацію на сайті фонду.

Як зазначає координаторка проєкту Ольга Нижник, перемогу в конкурсі було присуджено тим учням, чиї роботи вирізнялися особливою оригінальністю творчого задуму, новизною, високим рівнем літературного викладу, соціальною значущістю, художньо-мистецькою вивершеністю, та були виконані з дотриманням всіх норм академічної доброчесності.

Цьогоріч, з урахуванням складної ситуації в країні, Оргкомітет премії вирішив не проводити церемонію нагородження наживо, тому дипломи та призи переможці отримають поштою. Подяки за участь у конкурсі буде також надіслано учням, чиї роботи увійшли до десятки найкращих у кожній номінації та своїй віковій категорії.

З повним переліком переможців можна ознайомитись на сайті фонду.