20.05.2024

Театр ім. Лесі Українки відмовляється від вистав режисера, який виправдовує російську агресію

Театр ім. Лесі Українки відмовляється від вистав режисера, який виправдовує російську агресію

Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки остаточно відмовляється від усіх вистав ексгенерального директора-художнього керівника театру Михайла Резніковича, який понад 28 років до 2022 року очолював цей відомий столичний театр.

Два роки тому Михайло Резнікович втік з країни, а нещодавно дав скандальне інтерв’ю проросійському ведучому і пропагандисту Миколі Єфимовичу.

Зокрема Резнікович заявив, що покинув Київ, оскільки “не міг прийняти факту, що за останні два роки поспіль систематично руйнується велика російська культура”. Він також похизувався своєю нагородою, отриманою свого часу від Володимира Путіна. Окрім того, режисер назвав війну в Україні “спецоперацією”, повторюючи наративи російських пропагандистів,  та фактично побажав країні-агресору процвітання.  Резнікович також впевнений, що такі події в Україні тимчасові, і наголошує, що людей, які не погоджуються із забороною російської культури, “просто залякали”.

В.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв’ю виданню “Главком” розказав, що актори театру, які були залучені у постановках режисера обурені подібними заявами колишнього керівника театру. Колектив театру вирішив остаточно відмовляється від вистав режисера-зрадника і  сайту театру вже зникли всі назви постановок, до яких був причетний Резнікович: “Фальшива нота”, “У полоні пристрастей (Камінний господар)”, “Оголена зі скрипкою”, “Насмішкувате моє щастя” та інших.

Фото з зі сторінки М. Резніковича у Фейсбуку

Джерело: “Главком