15.05.2024

Перевидадуть культове видання “Дискурс модернізму в українській літературі” Соломії Павличко

Перевидадуть культове видання “Дискурс модернізму в українській літературі” Соломії Павличко

Через 23 роки в Україні  відновлять видання найвідомішої роботи української письменниці, літературознавиці та перекладачки Соломії Павличко “Дискурс модернізму в українській літературі”.

Подробиць щодо перевидання поки не розкриваються, але відомо, що саме на 27 березня заплановано виходження цієї книги, яка вийшла вперше 27 років тому.  Про це повідомляє ktoday.com.ua з посиланням Facebook літературознавеця Євгенія Стасіневича.

“Саме сьогодні про це пишу, бо вдалося встановити те, про що знаємо рідко коли: конкретний день виходу книги. Після зіставлення різних свідчень і роботи з архівом, з’ясувалось, що для «Дискурсу» це саме 27 березня. 27 років тому”, – зазначив він у дописі.

“Дискурс модернізму в українській літературі” – це робота, яка аналізує розвиток українського модернізму від 1898 до 1970-х років, охоплюючи творчість таких визначних письменників, як Леся Українка, Ольга Кобилянська, Гнат Хоткевич, Михайло Яцков та інші. Авторка досліджує явища модернізму через художні й критичні твори, звертаючи увагу на представників різних літературних груп та еміграційних колективів.

Ця робота є важливим джерелом для розуміння розвитку української літератури та культури у період модернізму і вкладу жіночої інтелектуальної спільноти у цей процес.

Фото: Суспільне