12.05.2024

Автомобіль з фільму “Я, Побєда” і Берлін” виставлять на аукціон для підтримки ЗСУ

Автомобіль з фільму “Я, Побєда” і Берлін” виставлять на аукціон для підтримки ЗСУ

Автомобіль, який став не лише символом українського кіно, а й героєм культової стрічки “Я, Побєда і Берлін”, незабаром буде проданий на аукціоні.

Згідно з повідомленням “Дому”, гроші від продажу “Побєди” підуть на підтримку Збройних Сил України.

Цей унікальний автомобіль, придбаний у місті Запоріжжя за скромну суму, став частиною культурного феномену завдяки фільму, що прославив українське кіно за межами країни. Виконавець головної ролі, Іван Бліндар, підтвердив плани щодо продажу “Побєди” на аукціоні, зазначивши, що ця ідея була з самого початку. Продюсери фільму візьмуть на себе організацію аукціону.

Фільм знімали приблизно два місяці. Зйомки відбувалися у різних містах України, таких як Київ, Львів, у мальовничих Карпатах, а також в Берліні. Усього було залучено понад 50 різноманітних локацій.

Фільм “Я, Побєда” і Берлін” режисера Ольги Ряшіної знятий за мотивами повісті Андрія Кузьменка. Історія музиканта-початківця, який разом з другом вирушає до Берліна на старій “Побєді”, зачарувала глядачів не лише в Україні, а й за кордоном. Фільм вийшов в прокат у Канаді та США, а також планується показ у Польщі та Німеччині.

Продаж “Побєди” на аукціоні стане не лише способом підтримки українських Збройних Сил, а й можливістю для колекціонерів та фанатів кіно придбати частину культурної спадщини, яка знайшла своє втілення в цьому унікальному автомобілі.