12.05.2024

Олександр Афонін покидає посаду глави Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів

Олександр Афонін покидає посаду глави Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів

Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, Олександр Афонін, оголосив про свою відставку після 28 років роботи на посаді.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

У своєму повідомленні він зазначив, що переосмислив свою діяльність та прийняв рішення покинути посаду президента Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів. За його словами, за цей час він активно аналізував ситуацію у книжковому видавництві, ініціював та лобіював ряд законодавчих актів, спрямованих на захист та підтримку українських видавців.

Олександр Афонін наголосив, що асоціація відіграла ключову роль у збереженні української книги, зокрема, шляхом прийняття законів, що звільнили видавництва від сплати податків протягом 14 років. Він пояснив своє рішення відставки віком та станом здоров’я. Також закликав обрати молодого та компетентного кандидата на посаду президента, який зможе відповідати сучасним викликам та ефективно вирішувати проблеми галузі.

Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів висловила подяку Олександру Афоніну за його внесок у розвиток галузі та запропонувала надати йому звання Почесного президента. Тимчасово обов’язки президента буде виконувати Олександр Красовицький, а виконавчим директором – Ігор Степуріна.

Наразі українська книжкова галузь переживає неспростовний попит на твори вітчизняних письменників. Зокрема, твори Івана Багряного, Підмогильного, Винниченка та Симоненка зазнали значного підвищення популярності.