18.05.2024

У Дніпрі відкрилась виставка сім’ї талановитих художників

У Дніпрі відкрилась виставка сім’ї талановитих художників

У Дніпровському художньому музеї, розпочалася виставка творчих робіт династії Георгія, Володимира і Костянтина Чернявських. Вона присвячена 110-річчю музею та 100-річчю від дня народження Георгія Чернявського.

Народний художник України Георгій Чернявський (1924–1981) був одним із засновників місцевої організації Союзу художників, яку він очолював тривалий час. Він створював дивовижні пейзажі в техніці олійного живопису та акварелі. Майстра обожнювали студенти Дніпропетровського художнього училища, де він викладав спецдисципліни, а також протягом багатьох років був директором.

Володимир Чернявський народився в 1956 році. Він художник-графік, архітектор, доктор наук, завідувач кафедри теорії, історії архітектури та синтезу мистецтв Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. На виставці в художньому музеї представлено 30 робіт Володимира Чернявського, виконаних в техніці акварелі.

Костянтин Чернявський народився в 1979 році. Він художник-живописець, голова Національного товариства художників України, заслужений художник України, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри графічного дизайну Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.

На виставці “Родина Чернявських” представлено 27 його живописних творів пейзажного жанру.

Виставка працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00), вихідні – понеділок, вівторок.

Джерело: Наше місто