20.05.2024

Зміни в визначенні порядку виступів у фіналі на “Євробаченні-2024 “

Зміни в визначенні порядку виступів у фіналі на “Євробаченні-2024 “

Організатори “Євробачення-2024” внесли зміни в жеребкування порядку виступів у фіналі Пісенного конкурсу. Тепер вирішення про порядок виступів залежатиме від продюсерів шоу.

У минулі роки представники країн визначали, у якій половині шоу вони виступатимуть, а потім продюсери вирішували, під яким номером вони виступатимуть. Однак цього року введено нову категорію – “Вибір продюсера”, яка дозволяє продюсерам визначати порядок виступів учасників.

Зміни передбачають, що 6 учасників випадковим чином оберуть першу половину, 6 – другу, а 13 – “вибір продюсера”.

Організатори переконані, що такі зміни дозволять створити ще більш захопливий фінал, де кожен виступатиме в унікальний момент.

Представники країн “Великої п’ятірки” випробують свою долю першими в інтерактивному інтерв’ю Reddit AMA, яке відбудеться після другої репетиції цих країн 4 травня.

Кожен з 10 переможців першого півфіналу також візьме участь у жеребкуванні після закінчення шоу 7 травня, яке буде транслюватися на офіційному TikTok акаунті “Євробачення”.

Ще 10 учасників, які пройдуть до гранд-фіналу за результатами другого півфіналу, також оберуть один із трьох варіантів 9 травня.

10 травня продюсери складуть порядок виступів артистів у фіналі, який буде оприлюднено на офіційному сайті та соціальних мережах “Євробачення”.

Цьогорічний пісенний конкурс пройде у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня, а грандфінал відбудеться 11 травня.