17.05.2024

У Кам’янському пішов з життя видатний музичний педагог, колишній директор мистецької школи №2

У Кам’янському пішов з життя видатний музичний педагог, колишній директор мистецької школи №2

Надзвичайна втрата для мистецької спільноти Кам’янського: пішов з життя Роже Альбертас Юозович, відомий в Кам’янському як видатний педагог, музикант і відданий своїй справі діяч культури. Протягом майже двох десятиліть він очолював Мистецьку школу №2.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким. Він завжди буде в наших серцях як творча особистість та висококваліфікований фахівець у своїй справі. Нехай земля буде йому пухом”, — йдеться у повідомленні школи мистецтв №2.

Роже Альбертас Юозович був ментором для безлічі учнів, багато з яких стали визнаними музикантами і професіоналами в галузі мистецтва. Не лише у своєму навчальному закладі, а й у місті Кам’янське та області, Роже Альбертас Юозович відігравав важливу роль у розвитку мистецького життя.

Він був засновником численних творчих проектів та організатором фестивалю–конкурсу литовсько-української музики, який став невід’ємною частиною культурного календаря нашого міста. Його виступи у римо-католицькому костьолі Святого Миколая завжди надихали та дарували незабутні враження всім шанувальникам мистецтва.