11.05.2024

Почалися зйомки нового серіалу про афганську війну за сценарієм Андрія Кокотюхи

Почалися зйомки нового серіалу про афганську війну за сценарієм Андрія Кокотюхи

Відомий український письменник Андрій Кокотюха повідомив,  що за його сценарієм почалися зйомки гостросюжетного серіалу “Самум. Афганський вітер”, який розкаже про українських ветеранів афганської війни, які зараз знову беруть до рук зброю, щоб захистити свою батьківщину.

Ще один мій сценарій поволі рухається. “Самум. Афганський вітер”. Драма про людей, чия юність припала на чужу війну. І в дуже зрілому віці вони віддають борги та змушені вести свою. Проти тих, хто колись послав на чужу. Готовий пілот, – написав письменник на своїй сторінці у Фейсбук.

Працю над серіалом було розпочато ще до початку повномасштабного російського вторгнення і повернутися до реалізації цього проєкту вдалося тільки зараз. Як зазначав раніше продюсер серіалу Олександр Дриз, актуальність серіалу полягає в тому, що за останні 30 років в Україні так нічого і не створили про Афганську війну, хоча в ній брали участь 130 тис. українців.

Режисером пілотної серії став Олег Туранський, який раніше зняв такі відомі серіали як “Брат за брата», “Темні лабіринти минулого”,  “Володимирська, 15”,  “Сувенір з Одеси”, “Любов з ароматом кави”. У серіалі знімаються відомі українські актори; Римма Зюбіна, Сергій Калантай, Борис Георгієвський, Геннадій Попенко, Олександр Мавріц, Яків, Кучеревський Акмал Гурезов , Сергій Смеян та інші.

Андрій Кокотюха – популярний український письменник-белетрист. У 2017 році режисер Заза Буадзе зняв за його романом «Червоний»  однойменний фільм. Андрій Кокотюха адаптував для телебачення роман Володимира Лиса “Століття Якова” (2016). Також він автор сценарію серіалів «Катерина» (вільний переспів поеми Т. Шевченка), “Сувенір з Одеси”, “Потрійний захист”.

Фото – Ігор Туранський