20.05.2024

Голлівудську актрису родом з України оштрафували за відмову грати росіянку

Голлівудську актрису родом з України оштрафували за відмову грати росіянку

Українська актриса Іванна Сахно, яка досить успішно знімається в Голлівуді, розірвала контракт зі Netflix, бо не захотіла грати росіянку в черговому серіалі цієї популярної стримінгової платформи.

В інтерв’ю для ТСН актриса розповіла, що під час епідемії COVID, їй запропонували зіграти одну з головних ролей в великому серіалі Netflix і тоді вона дала згоду. Про це повідомляє  ktoday.com.ua.

Це роль росіянки. Це була роль американки, але в неї бекграунд із Радянського Союзу, – розповіла Іванна Сахно.

Проте на той час зйомки серіалу через пандемію так і не розпочалися. Проте повністю від його виробництва Netflix так і не відмовився, а лише поставив проєкт на паузу. Проте після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Іванна Сахно, вирішила не чекати поновлення роботи над цим проєктом, і заявила, що не буде грати росіянку. Тепер за умовами контракту після його розриву актриса повинна виплатити велику компенсацію. Вона зазначила, що у якості штрафу з неї стягнуть 50%; гонорару за її наступну роботу в черговому серіалі Netflix.

ДОВІДКА

Іванна Сахно народилася 14 листопада 1997 року. Ще у підлітковому віці зіграла в ситкомі “Леся+Рома” та в українській біографічній стрічці “Іван Сила”,  У віці 15 років Сахно разом з батьками переїхала до Лос-Анджелеса. У Голлівуді знялась у кількох відомих проектах. Так одну у блокбастері “Тихоокеанський рубіж 2” (2018) вона зіграла  польську офіцерку на ім’я Вік, у комедійному бойовику “Шпигун, який мене кинув” (2018), зіграла роль російської найманої вбивці. Також вона зіграла темну джедайку Шин Гаті в фантастичному мінісеріалі “Асока” (2023), що є частиною франшизи “Зоряні війни”

Після  російського військового вторгнення в Україну у травні 2023 року стала одним з амбасадорів нового напряму “Освіта і наука” проєкту United24.