10.05.2024

Перша в Україні виставка панорамних фото війни “Тут був мій дім” відкрилась у Львові

Перша в Україні виставка панорамних фото війни “Тут був мій дім” відкрилась у Львові

19 березня у Львові у знаменитій “Пороховій Вежі” відбулося відкриття першої в Україні виставки панорамних фото “Тут був мій дім”. Цей унікальний виставковий проєкт демонструє жахливі наслідки російського вторгнення в Україну у форматі VR та панорамної фотографії “на 360 градусів”.

Організатори заходу наголошують, що ця виставка – не просто черговий арт-проєкт, а візуальний архів трагедії українського народу, а основна її мета – продемонструвати за допомогою використання сучасних технологій віртуальної реальності масштаби руйнувань в українських містах і селах внаслідок російської агресії.

Експозиція займає три різні поверхи “Порохової вежі”. На першому поверсs відтворено загальну хронологію повномасштабної війни росії проти україни, починаючи з 24 лютого 2024 року. На другому поверсі демонструються свідоцтва руйнування дитячих садочків, будинків культури, шкіл та інших особливих і пам’ятних для кожної людини місць. На третьому поверсі демонструються панорами, зроблені зсередини росянами знищених осель.

Окрема частина експозиції присвячена легендарному літаку АН-225 «Мрія», який окупанти знищили на початку повномасштабного вторгнення.

За допомогою VR-окулярарів відвідувачі виставки можуть перенестися до Гостомеля, Ірпіня, Бучі, та на львівську вулицю Стрийську , в яку поцілила російська ракета. Завдяки цифровому матеріалу, можна віртуально роздивитися зруйновані квартири та підвали, де українці переживали ворожу окупацію та переховувалися від російських обстрілів.

Додамо, що на сайті 360war.in.ua наразі доступна для перегляду найбільша в країні колекція панорамних фотографій, що складається з більше ніж 1620 зображень з майже 250 локацій у 39 населених пунктах різних регіонів України

Виставку можна відвідати за адресою: м. Львів, вул. Підвальна 4. Експонуватимуть роботи до 17 квітня: з вівторка по неділю (12:00 – 20:00). Вхід до виставки можливий за внесок на розвиток проєкту у сумі від 200 гривень.

Джерело: Жоква он-лайн