19.05.2024

Як склалася доля головного героя фільму “20 днів у Маріуполі”

Як склалася доля головного героя фільму “20 днів у Маріуполі”

У багатьох глядачів, які бачили документальний фільм  “20 днів у Маріуполі”, виникає питання, як склалася подальша доля одного з його головних героїв, поліцейського Володимира Нікуліна.

Саме він допомагав працювати знімальній групі в обложеному росіянами Маріуполі та вивезти відзнятий матеріал із захопленого міста.  Саме він віз журналістів разом із власною сім’єю 20 годин на розбитому авто по окупованій території. Під час цієї смертельно небезпечної подорожі, вони проїхали 15 ворожих блокпостів. Якби окупанти знайшли під сидіннями автівки відеозаписи із доказами злочинів російських загарбників, то страшно навіть уявити, що сталося з б з журналістами. Проте на щастя, їм вдалося вибратись на підконтрольну Україні територію.

Наразі Володимир Нікулін працює заступником начальника відділу документального забезпечення Головного управління Нацполіції в Донецькій області. Він служить у поліції  вже 30 років. У 2014 році виїхав з тимчасово окупованого Донецька, ніс службу в оточеному Маріуполі.

Був поранений під час російського обстрілу Покровська, коли надавав допомогу постраждалим. Тоді ворожий уламок пробив йому легеню. Проте поліцейський повернувся у стрій і зараз закликає міжнародну спільноту пам’ятати про злочини російських загарбників.

Джерело: Національна поліція України