17.05.2024

Збір російських книг на макулатуру: як допомогають українським військовим

Збір російських книг на макулатуру: як допомогають українським військовим

В Україні продовжується національний збір російських книг: виручені кошти спрямують на закупівлю дронів для Збройних сил України.

У Чернівцях на базі Гончаренко центру за два тижні зібрали 470 кілограмів літератури, яку планують переробити на макулатуру. Про це повідомляється в телеграм-каналі центру. Отримані кошти від продажу паперу підуть на закупівлю дронів. Планують збирати книжки до 24 березня.

«Цю акцію запустили, аби допомогти українцям очистити полиці домашньої бібліотеки від російської культури, а водночас — допомогти українським військовим. Закликаємо чернівчан долучатися до акції та приносити книги, яким вже давно не місце в домашніх бібліотеках. «леніни» і КО з вашої полиці теж можуть воювати і наближати нашу перемогу», — діляться у Гончаренко центрі.

Також варто відзначити, що збір книг у Гончаренко-центрах проводиться у 12 містах України, зокрема в Дніпрі. Книги чи журнали російською мовою приймають на Троїцькій площі, 5 (офіс компанії Work.ua), вхід біля шлагбаума Музею української живопису, на першому поверсі. Ініціатива в Дніпрі діятиме до 31 березня 2024 року.

Гончаренко центр – це найбільша недержавна мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів в Україні, заснована у 2021 році. Важливою частиною цього проєкту є платформа Гончаренко Центр Онлайн, яка надає безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.