19.05.2024

Українські аудіогіди вже у 44 країнах світу

Українські аудіогіди вже у 44 країнах світу

Завдяки ініціативам Міністерства культури та інформаційної політики, українські аудіогіди та книжкові полиці стали не лише символами, а й вікнами у світ української культурної спадщини вже у 44 країнах світу.

Серед найновіших досягнень варто зазначити запуск українськомовного аудіогіда в музеї у Фінляндії, що стало можливим завдяки ініціативі першої леді Олени Зеленської. Цей аудіогід розташований у музеї видатного фінського художника Акселі Ґаллен-Каллела, що є важливим кроком у впровадженні української культури у провідних культурних закладах світу.

Крім того, протягом березня-квітня цього року в Канаді, Угорщині, Ірландії, Узбекистані, Польщі та Португалії відкрилися українські книжкові полички, де можна знайти сучасні видання та підручники, що відображають різноманітні аспекти української культури та мови.

Проект “Українська книжкова поличка” неабияк сприяє популяризації української мови та культури у всьому світі. Зараз він налічує вже 190 книжкових полиць у 47 країнах, а також у штаб-квартирі ЮНЕСКО. Цей проект є важливим кроком у збереженні та популяризації української культурної спадщини.

Джерело: Мінкультури