20.05.2024

Чотири дублери й рекорд Гіннеса у фільмі “Каскадер”

Чотири дублери й рекорд Гіннеса у фільмі “Каскадер”

У фільмі “Каскадер”, який зняв справжній майстер гостросюжетного кіно Девід Літч (“Джон Вік”, “Швидкісний поїзд”), глядачів приводять у захват по справжньому неймовірні трюки, один з яких навіть було занесено до Книги рекордів Гіннеса. Один з дублерів Гослінга, каскадер Логан Голладей, зробив вісім з половиною перекидів у машині. Попередній рекорд належав каскадеру Адаму Кірлі — сім перекидів у фільмі про Джеймса Бонда “Казино «Рояль»” 2006 року.

Це освідчення в любові всім каскадерам, – сказав в інтерв’ю ВВС автор нового світового рекорду Логан Холладей.

Загалом у виконавця головної ролі у фільмі “Каскадер” Райана Гослінга було аж чотири дублера: Джастін Ітон, Трой Браун, Логан Голладей і Бен Дженкін, які виконували за нього небезпечні трюки на знімальному майданчику. Віддаючи шану їх майстерності, професіоналізму та відвазі, режисер стрічки всіх їх запросив пройтись по «червоній доріжці» на офіційній презентації фільму.

Ми хотіли включити в цей фільм усі види трюків: перевертання автомобіля, падіння з висоти, бійки, опіки вогнем та багато інших, – зазначив каскадер Бен Дженкін.

Кадр з фільму “Каскадер”. Universal Pictures

Серед найбільш видовищних трюків у цьому фільмі можна назвати : автомобільний стрибок з висоти 68 метрів, реальне падіння з гелікоптера на подушку безпеки з висоти 45 метрів, та стрибок із човна у фіналі стрічки на 24 метри!  Всі ці трюки виконували справжні каскадери.

Кадр з фільму “Каскадер”. Universal Pictures

Проте у декількох сценах Гослінг сам виконує трюки, зокрема у сценах бійок та у сцені падіння з 12-поверхового будинку.

Думаю, я втрачав свідомість щонайменше на дев’яти з них, — пожартував пізніше з цього приводу Гослінг.