19.05.2024

МОК представив документальний фільм про українську гімнастку

МОК представив документальний фільм про українську гімнастку

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет (МОК) представив документальний фільм “Вікторія”, присвячений 20-річній Вікторії Онопрієнко — одній з провідних українських гімнасток.

“Поки бомби падають на її рідний Київ, а батько захищає країну на фронті, українська художня гімнастка Вікторія Онопрієнко щодня бореться за свою мрію – потрапити на Олімпійські ігри в Парижі”, — йдеться в описі.

Цей фільм доступний для перегляду на сайті МОК. Він розповідає про складний шлях Онопрієнко, яка адаптується до нової реальності сьогодення.

“Важко через повітряну тривогу, через те, що відбувається в нашій країні. Нас обстрілюють вночі. Ти спиш три-чотири години. Але все одно маєш прийти й зробити зарядку. Ти не можеш займатися менше, бо можеш втратити все, що здобув до цього”, – каже Вікторія у кінострічці.

Чим відома Вікторії Онопрієнко?

Вікторія Онопрієнко — видатна українська гімнастка, чемпіонка Європи, фіналістка Олімпійських ігор у Токіо. Вона також майстриня спорту міжнародного класу та призерка різних змагань, включаючи чемпіонати світу та Європи, Всесвітні ігри та Кубок світу.

Народилася 18 жовтня 2003 року в Києві, Вікторія вже змагалася за честь України на міжнародному рівні з 2015 року. У 2019 році вона дебютувала у складі дорослої збірної України та вже відразу вразила своїми досягненнями.

У 2024 році дівчина знову підтвердила свій винятковий талант, здобувши перемогу в багатоборстві та отримавши три золоті медалі в окремих видах програми: вправах з обручем, м’ячем і стрічкою.