17.05.2024

У “Книжковому Арсеналі 2024” візьмуть участь понад 100 видавництв

У “Книжковому Арсеналі 2024” візьмуть участь понад 100 видавництв

З 30 травня по 2 червня у Києві пройде Дванадцятий міжнародний літературний фестиваль “Книжковий Арсенал”, який складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку.

Найкращі українські та закордонні книжки на цьому заході представлять понад 100 видавців. Про це повідомляє “Книжковий Арсенал”.

Маючи досвід організації фестивалю в лаконічному масштабі в умовах повномасштабної війни, цьогоріч ми шукали спосіб залучити до участі в ярмарку якнайбільше учасників та водночас узгодити розширений формат з наявними безпековими обмеженнями, — каже кураторка професійної програми “Книжкового Арсеналу” Оксана Карп’юк.

Цього року центральне місце у програмі  «Книжкового Арсеналу» будуть займати книги про війну, видані після 2014 року, а також видання створені ветеранами та учасниками війни та членами їхніх родин. Вони будуть представлені як на стендах видавців, так і окремо у просторі «Вітрина новинок».

Серед видавництв які візьмуть участь у цьогорічному заході буде видавництво “Антологія”, яке випускає книги шрифтом Брайля, а також видавництва, що випускають академічну літературу: наприклад, “Видавництво УКУ”, сходознавче видавництво “Сафран”. Крім того, будуть представлені такі великі українські видавництва, як “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”, Vivat, “Ранок”, “Наш формат” та “Видавництво Старого Лева”.

У межах Фестивалю, окрім кураторських і спеціальних програм, буде представлена й програма заходів, організованих видавцями. Відвідувачі зможуть відвідати  змістовні лекції, взяти участь у дискусіях та презентаціях відомих спікерів і спікерок.

Фото: ДП НКММК “Мистецький арсенал”