17.05.2024

В Києві на Фестивалі української писанки встановили світовий рекорд

В Києві на Фестивалі української писанки встановили світовий рекорд

30 квітня у Києві відбувся Фестиваль української писанки під час якого було встановлено світовий рекорд з наймасовішого розпису майстрами з різних регіонів України.

Під час встановлення рекорду 530 учасників протягом п’яти годин виготовили 800 писанок, які потім буде передано нашим захисникам на фронт через Міжнародний штаб допомоги українцям.

Рекорд – це символізм роботи людей, які зуміли зібратися в одному місці та безкоштовно поділитися своїми талантами з іншими й популяризувати серед дітей, спільноти та світу цю традицію нашої ідентичності, – зазначила генеральна директорка Книги світових рекордів Ганна Крисюк.

Окрім презентації писанок з різних регіонів України, на фестивалі було проведено благодійний аукціон від зірок шоубізнесу, а відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко провів майстер-клас: “Як зібрати Великодній кошик”.

На фестивалі були представили писанки з різних областей України. Зокрема, тут була представлена колекція писанок, яку евакуювали з Бахмута. Частина писанок, яку під обстрілами вивозили волонтери, була пошкоджена, але іншу частину вдалося вивезти.

Коли виїжджали, намагалися врятувати саме нашу спадщину. Писанки — це нашого автора Дмитра Денисенка, це він розписував. Це частина нашого Музею народних ремесел, який був розташований у Бахмутському народному домі, – зазначила начальниця управління культури Бахмутської міської ради Ірина Булгакова.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України