19.05.2024

За культовим романом Габріеля Маркеса “Сто років самотності” знімають серіал. Відео

За культовим романом Габріеля Маркеса “Сто років самотності” знімають серіал. Відео

Netflix опублікував тизер іспаномовного серіалу “Сто років самотності”, що  стане першою екранізацією всесвітньо відомого однойменного роману Габріеля Гарсія Маркеса, завдяки якому він отримав Нобелівську премію з літератури.

16-серійний магічно-реалістичний серіал  “Сто років самотності” розповідає про родину Буендіа кілька поколінь якої  мешкає у вигаданому колумбійському містечку Макондо, заснованому їхнім патріархом Хосе Аркадіо Буендіа. Членам цієї родини доведеться пережити війни й катастрофи, вони будуть кохати й вмирати, вони будуть боротись за своє щастя, ними будуть захоплюватись і їх же будуть проклинати.

Стримінг Netflix заявив, що це «один із найамбітніших проєктів у Латинській Америці на сьогодні, втілений у життя найталановитішими митцями з Колумбії та усієї Латинської Америки». Серіал, який повністю знімався у Колумбії, вийде на платформі пізніше цього року.

Netflix отримав права на екранізацію книги у 2019 році, через 5 років після смерті Маркеса. При житті письменник виступав проти екранізації цього свого твору, побоюючись, що структура роману буде неякісно відображена у телеверсії, або фільм не буде знятий іспанською мовою.

Нагадаємо, що роман «Сто років самотності» був опублікований у 1967 році. На сьогодні продано понад 30 мільйонів примірників, роман перекладено 35 мовами світу.