15.05.2024

Реквізиторка фільму “Іржа” отримала 1,5 року в’язниці за ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчінс

Реквізиторка фільму “Іржа” отримала 1,5 року в’язниці за ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчінс

Трагедія сталася 21 жовтня 2021 року, коли на зйомках вестерна “Іржа” під час репетиції однієї зі сцен Алек Болдвін вистрілив у бік камери з реквізитного револьвера, у барабані якого виявилися бойові набої. Унаслідок цієї стрілянини актор убив оператора Галину Гатчинс і поранив режисера Джоела Соузу.

Саме 26-річна піротехнік Ханна Гутьєррес-Рід була відповідальною за збройовий реквізит і саме вона заряджала пістолет актора Алека Болдвіна, яким той випадково вбив оператора Галину Гатчінс. Її було визнано винною в ненавмисному вбивстві й вона отримала максимально можливий тюремний термін за цей злочин. Прокурори стверджують, що Ханна Гутьєррес-Рід переплутала реквізитні холості набої і бойові, бо вони зовні виглядають однаково. Але саме це входило в її прямий обов’язок – стежити за тим, щоб у зброї використовували холості набої.

Алеку Болдвіну також доведеться постати перед судом у липні. Проти нього висуваються нові звинувачення в тому, що він створив на знімальному майданчику нервову атмосферу, не контролював власні емоції і трагедія трапилася саме через постійний поспіх та погану організацію знімального процесу.

Фото:@Luis Sanchez Saturno/Pool via REUTERS