12.05.2024

Фільм Антона Птушкіна встановив рекорд для українського документального кіно

Фільм Антона Птушкіна встановив рекорд для українського документального кіно

4 квітня в український прокат вийшла документальна  стрічка “Ми, наші улюбленці та війна” відомого українського тревел-блогера Антона Птушкіна, що розповідає про стосунки людей та їхніх тварин на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну.

У день премʼєри фільм зібрав 359 тисяч гривень, а за перший вікенд прокату – 2,3 мільйона гривень. Це абсолютний рекорд для українського документального кіно. Для порівняння можна зазначити, що за даними СЕО дистриб’юторської компанії Green Light Films, що фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова знадобилося 16 вікендів, аби зібрати 2,1 мільйона гривень.  Про це пише ktoday.com.ua.

Як зазначає сам Антон Птушкін, з самого початку роботи над стрічкою конкретного задуму щодо її сюжету і героїв не було, лише головний орієнтир — зняти документальний фільм про тварин.

Почали шукати історії, їх було багато. Спочатку була така думка, мовляв, розкажімо іноземцям ці історії — про собаку Крим або кицю Шафу — й цього буде достатньо. Утім, для мене це було нецікаво, хотілося дослідити героїв. Це інше кіно, якщо порівнювати, з чого ми починали й до чого прийшли, –зізнається Птушкін.

Нагадаємо, що саме фільм “Ми, наші улюбленці та війна” відкривав програму фестивалю документального кіно Doc Kyiv Fest.